En bok med 120 (och några till) krukväxter


Tusen tack alla som tog sig tid att bidra med sina värdefulla åsikter gällandes omslaget till min nya bok om krukväxter. Så här blev det i samråd med redaktör, förläggare, marknadsavdelning, författare och läsare :) 
Så här står det på baksidan på boken:

Gröna fingrar kan alla skaffa sig!

Vill du ha vacker grönska att vila ögonen på där hemma, men vet inte vilka krukväxter du ska välja? Har du redan en djungel inomhus, men känner dig osäker på namn, växtsätt och skötsel?

I den här boken presenteras ungefär 120 olika krukväxter – från nya och trendiga till klassiker från mormors tid – med bild och skötselråd. Du får dessutom inspirerande tips kring en grönare inredning, smart odling och förökning, samt ”felsökning” av olika slag.

Visste du att våra ögon är känsligare för gröna nyanser än för andra färger? Vi tycks helt enkelt vara programmerade för att titta på grönt! Det är alltså inte så konstigt att gröna växter skapar lugn och harmoni i ett hem. Dessutom visar forskning att inomhusklimatet kan bli väsentligt bättre med luftrenande och syregivande växter.


Boken kommer ut i mars och det kommer bli så kul att få prata krukväxter och andra blommor så klart) på Nordiska Trädgårdar 22-25.3. 

Där håller jag föredrag fredag och söndag (tiderna inte uppe än), leder ett par olika workshops i Blomlabbet samt huserar i min egna monter C10:60.

Hoppas så att vi ses!