If you can't beat them - eat them!


Jag har kapitulerat och numera frodas ogräset i vissa hörn i min trädgård. 
Kirskål. Ogräs som sprider sig ohämmat är numera en kompis. Eller kompis och kompis. 
Men jag hatar den inte längre. 
Jag plockar kirskål mest varje dag och bjuder till familjen. Och gästerna. 

Här får ni ta del av en enkel lunch vi hade i helgen. 

Menu

Förrätt Krämig grön soppa
Huvudrätt Salciccia med triss i kål




Krämig grön soppa 

2 st broccoli
5 dl kirskål (bara blad, ej stjälkar)
2 dl grädde
5 dl hönsbuljong

Koka broccolin och kirskålen i hönsbuljong tills de är mjuka. Kör i mixern. Häll tillbaks till kastrullen och häll i grädde. Värm upp. Servera varm.




Kålig sallad med feta

Vitkål 3 dl
Kirskål 2 dl
Solrosfrön, näve
Tranbär, halv näve
Olivolja med citronsmak, 3 msk
Flingsalt, nypa

Strimla vitkål och hacka kirskålen. Blanda med de övriga ingredienserna.




Salciccia färskkorv med grönkål

Stek på låg värme ca 15-20 min tills korven är genomstekt. 
Efter halva tiden lägg två nävar grönkål på pannan och stek dem krispiga.

Smaklig kirskålsspis!