Nordiska Trädgårdar


Just nu pågår det en trädgårdsmässa! Jag valde dock att stanna hemma i år. Händer inte ofta, men ibland så blir det för mycket på för kort tid och då måste jag ladda upp batterierna. Jag behöver alltså min egen trädgård just nu, och den behöver mig. 
Men följer händelserna där och kan rapportera om hur det har gått med Årets idéträdgård och Balkong.
ÅRETS BALKONG
Juryn bestod av:
Inger Ekrem, Riksförbundet Svensk Trädgård
Andreas Graveleij, Kniva Trädgård
Linda Hellqwist, Stockholmsmässans designavdelning
Guld
”Farbror Gröns balkong”
Farbror Grön
Kreatörer: Johannes Wätterbäck och Theres Lundén

Motivering: Balkongen utstrålar odlingsglädje, personlig närvaro och lekfullhet. Den stimulerar odlingsintresset och intentionen att uppvisa en odlares hela liv har uppfyllts. Här vill vi odla, här vill vi bada!
Silver
”Livsnjutarens balkong”
Kröns Trädgård
Kreatörer: Helena Krön, Eva Zetterlund och David Ljunggren


Brons
”Vintage på spirande balkong”
Årstidens Bästa & VillaSmedsbo
Kreatörer: Linda Hansson och Maria AnderssonÅRETS IDÈTRÄDGÅRD
Juryn bestod av: 
Mikael S Andersson, trädgårdsdesigner Tjörns Trädgårdar
Johan Arvidsson, Trädgårdsmästare Enköping
Erika Wallin, Blomsterfrämjandet
Guld
”Färgstarka öar och stilla vatten”
Hvilan Utbildning 
Motivering: ”Den här trädgården gör oss glada tack vare sin färgprakt. Växtligheten skapar en fin inramning och planteringarna är mycket välkomponerade. Växtvalet är genomtänkt och växterna är i perfekt utvecklingsfas. Bron som slingrar sig över vattenytan lockar besökarnas nyfikenhet och bambuväggen skapar lummighet och trygghet.”


Silver 
”Uppkoppling”
Stålhetta / Eva Larsson Design 
Motivering: ”En trädgård som fångar oss med sina många fina detaljer. Smideskonstruktionerna är både funktionella och vackra. Vi befinner oss i gränslandet mellan trädgård och natur. Kombinationen av smide och växter ger ett trevligt intryck.”


Brons 
”Vatten – själens spegel”
Olle Fernström, Garden Aquatica
Motivering: ”Skandinavisk enkelhet med vackert materialval. Den svarta vattenspegeln i kontrast med den trollska dimman tillsamman med det rofyllda porlandet ger ett lugn. Snart blir de Milleslika skulpturerna vackert ärggröna.”


Min egen trädgårdsmästare Niklas är också med och berättar om jord och hur du blandar din egna bästa jord. Han och Linda Schillen håller i Blomsterlabbet, läs mer här.


(är mycket spänd på att höra vad ni som besökt Nordiska Trädgårdar tycker om årets mässa..?! Berätta gärna i kommentarer, eller maila minna(at)blomsterverkstad.com)update söndag 9.4 
Min köksträdgårdsguru Lena Israelsson rapporterar från mässan, läs här (speciellt delen om jord 😊)

Kommentarer

AnnaHelena sa…
Hej!

Jag gillade verkligen flera av årets balkonger på mässan! Om du vill kan du gå in på min blogg och läsa ett inlägg med bilder från Nordiska Trädgårdar.

Kram //AH

Populära inlägg