Merriments Gardens * Pashly Manor * Sissinghurst

 Idag har vi varit på tre ställen. Snor bästa reseledarens Rosebud's Tours Marias sammanfattning om dagen: "På morgonen idag åkte vi först till Merriments Gardens, en trädgård med vackra färgkompositioner, som innehåller extravaganta planteringar av gräs och perenner, rosor och buskar med vackra lövverk samt exotiska träd. Sedan fortsatte vi till den privata trädgården Pashley Manor i närheten. Runt det gamla korsvirkeshuset från 1550 ligger en trädgård med färgstämda planteringar, gamla träd, fontän, källor och dammar. På eftermiddagen besöker vi den välkända Sissinghurst Castle Garden, Cranbrook, Kent. En förtrollande trädgård av enorm betydelse för engelsk trädgårdsdesign, skapad av författarinnan Vita Sackville-West och Sir Harold Nicolson. Indelad med murar och häckar i trädgårdar med en till synes enkel, konstlös plantering som tyglas inom en välordnad struktur."
 Och här några bilder från dagen:

Merriments Gardens:


Sissinghurst - kärlek vid första ögonkastet. Förstår varför detta är ett av Englands mest älskade trädgårdar. Helt fantastiskt! Läs mer här. Och till sist några bilder från det här paradiset:
En dag och en trädgård kvar.... av denna resa. Det har varit så fantastiskt att det kommer definitivt bli fler resor. 

Kram!


4 kommentarer:

Maribel sa...

Ser helt fantastiskt ut.
Ha det fint /Marika

Unknown sa...Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


great work

تصميم مواقع

good job Beautiful! :)

حراج السيارات

Trädgårdstid sa...

Underbart - jag längtar tills jag också kommer iväg på min första trädgårdsresa till England (ja, förutom Chelsea då).
Kram Elin

Minna Mercke Schmidt sa...

Det var det Marika, helt fantastisk. Känns som en dröm att få ha vistats där. Tacksam och glad. Och huvudet fylld med idéer :) Kram! Minna :)