6 idéer till helgens påskpyssel


Nu hoppas vi gemensamt att det blir en riktigt solig vårhelg i hela landet så vi kan komma igång i trädgårdarna. Och pyssla lite påsk så klart. Här kommer tips till pysselsugna!

Ovan fågelbon fyllda med vår. Snurra ihop små bon av björkris, vaddera med torrt gräs och lägg i några blommor.Löken innehåller all näring blomman behöver så den klarar sig fint utan jord. Duscha rötterna lite då och då för säkerhets skull.Här behövs det lite fler lökar. Välj gärna påskliljor i olika höjder om möjligt. Dels så stöttar de varandra bättre, dels ser det fylligare ut. Ta ut blommorna från krukorna, men låt lökarna sitta ihop. Placera på fatet. Klipp ut en avlång bit av hönsnät, lägg dekorerade ägg på mitten och stäng "korven". Böj den sedan runt blommorna. Täck med halm i mitten så jorden inte syns.


Påskliljor är perfekt att ha i samplanteringar med lägre blommor som primulan till exempel.


Dekorera en krans med lökväxter och häng upp ovanför bordet. Finaste takkronan!


Alltid lika vårligt! Halm är inte bara snyggt att ha på vårens planteringar, men också praktiskt. Den värmer blommorna när det fortfarande blir kallt på nätterna. Lägg rejält runt plantorna.


Dekorerade fågelbon kan du ha lite överallt. Här har jag lagt dem i en avlång trädlåda som jag dekorerat lite extra med juteväv.

Sådärja! Nu borde ni alla vara rustade med en del idéer för att göra fint med påskliljor där hemma. Fortsätt att dela med er på instagram under #minapåskliljor. På torsdag nästa vecka (den 24.3) lottar Blomsterfrämjandet ut blomstercheck bland deltagare.

Kram och solsken! Tack för att ni finns och delar blomsterglädjen med mig <3 p="">
Minna :)

Kommentarer

Så vårlikt och vackert! Måste iväg och köpa lite blommor och sen ut i kylan och knipsa lite björkris!!
TREVLIG HELG
Susie
Tackar så mycket för inspirationen! Här ska pyntas dock har vi aningen för kallt ännu så det får bli i växthuset så länge.
Maribel sa…
Tack för härliga inspirationsbilder.
Ha det fint!
Marika

Populära inlägg