En skir vårkrans

 
Hejsan där i vinterlandet, nu är jag( Gerda från Idémakeriet) tillbaka och kommer framöver att inspirera er lite med olika arrangemang. Jag är sedan ett tag sedan gästbloggare här hos Minna och har haft ett litet uppehåll men nu så ska det pysslas igen.

Jag är en vintermänniska bakom fönstret som älskar att titta på den fina vita världen men tycker nog bäst med värmen därinne.
Jag längtar alltså efter fågelkvitter och värmen igen.
Lite vårpyssel fick det därför bli, jag vet att det nämligen finns fler som jag som längtar av den bästa tiden på året:)

Jag band en liten skir krans av några eukalyptus kvistar och några söta videkissarna och en lite pappersfjäril fick lukta på eukalyptuskvisatarna.
Till kransen behöver man;
-Några kvistar eukalyptus(köp gärna någon småbladig sort)
-Några videkvistar
-Tunt silver spoltråd(detta är tunt silver tråd som är utmärkt att använda när man jobbar med lite finare saker)
-Myrtentråd = tunt grön spolrtråd(detta är likadant som det tunna silvertråd lättare att jobba med)
-Grön spoltråd, vanligt blomsterbinder tråd,(båda grön och silver spoltråd och myrtentråd hittar du i min webbutik under kategori blomstertillbehör)
-Efter behov kan man dekorera kransen med en pappersfjäril( du hittar sådana fjärilarna här i min webbutik)
-En vanlig tunnare nål 

Hur gör man;
Jag ville denna gången gärna göra en liten skir krans som var så luftig som möjligt så jag band först av vanlig grönt spoltråd en ring i önskat storlek. Kransen blir inte så stadig så gör ringen inte för stor annars blir den för sladdrig. Du kan göra kransen större och därmed också stadigare genom att använda najtråd eller annat grövre tråd men då har man inte lika lätt för att binda en sån skir krans.
Nu klipper du mindre kvistar av din eukalyptus kvist och med det tunna myrtentråd binder du eukalyptuskvistarna på din ring. Ser till att du täcker ringen men använd inte för många kvistar när du också vill göra en luftig krans.
Sedan trädde jag de små videkissarna på en bit silver spoltråd, detta går lättare när man sticker en tunn nål i den gröna delen(rumpan) av videkissen. Man sticker nålen genom hela videkissen och sedan tar man ut nålen igen, vad som blir kvar är hålet som man behöver till att trä spoltråden i.
Den här girlangen av videkissarna band jag sedan på ringen. Man börja med att fästa ändan i ringen och sedan snurrar man spoltråden runt kransen och ser till att videkissarna blir jämt fördelat över hela kransen. Ser till att du har ungefär ett femton tal videkissar kvar på din tråd så att du kan forma en upphängningsögla av dessa sista.
Pappersfjärilen kan du själv klippa ut ur några gamla sidor av en notbok, bibel eller annan fin bok.
Klipp 3 eller fyra av dessa pappfjärilarna och lägg de ihop, knyt de ihop med en bit snöre. Nu kan du vika ut vingarna lite grann så att fjärilen blir mer 3-dimensional.

Hoppas att ni gillade mitt vårpyssel.
Vi ses igen på torsdag.
Håll er varma och njut av allt fint runtomkring er.
Kram Gerda