Tantblomma blir festblomma

Kalanchoë har genom åren fått en riktig tantstämpel och med sina stelna blad tycker jag själv också att den inte är världens finaste blomman.
Men det finns också en annan variant som är framodlat genom den vanliga vårelden som heter Calandiva. Dessa dubbla blommor liknar små söta rosor och den med limegröna blommor tycker jag är bedårande. 
Med enbart de små blommorna kan man göra mycket fint, använd de t.ex när man ska duka ett bord. 
Ställ ett antal små glas/ glasburkar med vatten på bordet och lägg i varje glas några små blommor som flyter på vattnet, super enkel men en jätte fin effekt.   
Eller gör som jag visar på foton. Gör på varje tallrik en liten bordsplacerings arrangemang med hjälp av några Calandiva blommor och en liten söt etikett där man skriver namnet av gästen.
De små blommor trädde jag på en liten bit silver spoltråd(detta järntråd är jätte tunt och ytterst lämpligt för sådana små blommor), spoltråden hittar du här.
Tråden virade jag ihop till en ring och den ringen la jag runt foten av ett vinglas.
Den söta etiketten knöt jag fast på samma ring, etiketten är gjord av skoltavla folie så man kan använda etiketten om och om igen, du hittar de här.
Strö lite glitter på tallriken, detta ger en lite extra festligt dimension åt det hela. 

Kransen är gjord av buxbom, ull, små pärlor och blommorna av Calandiva.
Bind små buntar buxbom på en kransring med myrtentråd(detta tunna tråd är mjukt och följsamt och gör att tunnare kvistar inte bryter).
Sedan tog jag lite löst ull och band detta på kransen med samma myrtentråd.
Trä de små Calandiva blommorna på en bit silvertråd och tvina de ändorna tillsammans på undersidan av kransen. Till slut virade jag en bit pärltråd runt kransen, pärltråden hittar du här.

Njut av dagen blomstervänner!
Kram Gerda 

Populära inlägg