Blomstrande krona

 
Hej blomstervänner,

Det är Gerda( från Idémakeriet) igen som håller i trådarna idag.
Jag är så förtjust i hortensia blommor så jag kan inte låta bli att visa er lite blomsterpyssel med dessa fina blommor.
En sån här blomstrande krona är rätt så lätt att göra och man kan variera i oändlighet med olika material. Tänk då på små bär, andra blommor som torkar fint, pärlor, ja allt som är smått och inte är så tyngt kan du använda.

Vad behöver man;
-rulle spoltråd, jag har använd en som är kopparfärgad men det går lika bra med en annan färg, kombinera gärna med färgen av blommorna. Tråden finns att köpa här eller hos en florist.
-tång för att klippa järntråd
-hortensiablommor
-tunt metalltråd(helst något tråd som inte är tjockare än 0,4 mm), jag har använd den kopparfärgade bouillontråden som jag säljer i webbutiken, den passade så bra ihop med den kopparfärgade spoltråden. Tråden finns att köpa här eller hos en florist.

 
Hur gör man;
1.Gör en cirkel av spoltråd, nu virar du med samma spoltråd 3 gånger runt den här cirkeln så att du får en någorlunda stadig krans.
2.Klipp några små blommor från en hortensiakvist, dessa blommor stiftar du med den tunna metalltråden. Ta ändan av tråden och böj den till en U-form och lägg den här U-formen mot blommans stjälk. Nu virar du med tråden runt stjälken av blomman.(kolla på bilden).
Låt tråden som du har virat med runt stjälken hänga kvar(typ 10/13 cm), böj den uppåt igen och snurrar de trådar som uppstår nu ihop till ett tråd, när du kommer upp till blomhuvudet igen gör du en varv runt stjälken igen och sedan snurrar du neråt igen. På så sätt får du en tråd som består av 3 tunna metalltrådar, snurrat ihop till en tråd. Den här 3 trådiga tråden är inte super stadig men det är just det som är meningen, blommorna ska lätt dansa på kronan.
Med tjockare tråd skulle du bryta de tunna skörda stjälkarna av hortensia blommorna.
3. Nu fäster man blommorna på kransen. Här kan man spela lite med att sätta blommorna i olika höjden på kransen. Snurrar den 3 trådiga tråden runt kransen, två eller tre varv och klippa av eventuella överskottet.

Du kan behålla formen av kransen rund men jag böjde den efteråt i en oval form
På fatet kan man lägga några fina höstfrukter såsom kastanjer, nypon, ekollon, eller små äpplen.
Varje gång du går förbi den här fina kronan kommer hortensia blommorna att dansa på kronan:)

Ha det gott!
Kram Gerda

Populära inlägg