Kärleken spirar







Love!

Vi har en artikel i nya 101 idéer som heter "Love is in the air" där vi inspirerar till att bjuda på ett vårigt kalas med goda kakor och girlanger som man kan dekorera med. Det är just girlangerna jag vill tipsa om idag då de är en fin detalj att hänga upp eller lägga på bordet.

De vackra spetshjärtan som vi trätt på en tråd gör man av spetsband och pepparkaksformar.
Koka stärkelse: 2 dl vatten och 2 dl strösocker. Koka upp. Låt svalna.
Klipp av en bit spets som passar din hjärtformade pepparkaksform, doppa spetsen i sockerstärkelse, dra av det överflödiga och forma kring pepparkaksformen. Låt dem ligga och torka på en bricka med bakplåtspapper under. För att snabba på torkningstiden så stoppa in dem på en plåt i ugnen, 50°C - de blir klara på en timme. När de är torra limmar du ihop hjärtats ändar och trär på en vit tråd.

I bakgrunden på samma foto som spetshjärtan hänger en girlang av papper. Den är snabb och enkel att göra. Stansa ut cirklar, hjärtan eller blommor i vackra papper och sy med symaskinen ihop dem till en enda lång girlang. Tips! Ha en speciell synål till att sy i papper för nålen blir trubbig och syr inte fint i tyg i fortsättningen.

Hjärtgirlangen i papper är gjord i pappersremsor som är 9 x 2 cm. Lägg ihop två remsor och häfta med häftapparat ihop dem 1 cm från ovankanten. Vik ut de två remsorna på var sitt håll så de bildar ett hjärta. Innan du häftar ihop ändarna lägger du dit två remsor till, en på varje sida om. Häfta genom alla fyra remsorna och vik ner de två senaste remsorna och forma ett hjärta. Fortsätt tills girlangen får önskad längd.

Vi på Blomsterverkstad önskar er en pysslig helg!

Kram från Minna, Marie och Linnea