Middagstips till helgen * Dinner suggestion


Garanterad vinnare!


På vår jaktmiddag serverade vi pumpasoppa till förrätt. Hälften av gästerna hade aldrig ätit det förr, ännu färre lagat själv. Därför vill jag uppmana er att testa, det är så gott så gott!

Recept Pumpasoppa (från Allt om Mat) 18 pers

1,2 kg pumpa, helst butternut
5 st scharlottenlök (jag använde vanlig, funkar fint)
2 st vitlöksklyftor (jag hade 4!)
2 msk smör
3 st hönsbuljongtärningar + 1 l vatten
4,5 dl vitt torrt vin (kan uteslutas)
4 dl vispgrädde (jag hade 2 dl)
1 msk vitvinsvinäger (hoppade över)
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
50g smör
persilja till dekorering



Skala och tärna pumpan. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.
Tillsätt buljong och vin och koka tills pumpan mjuknat. Mixa koket.
Tillsätt grädde och vinäger och späd med vatten till 2 1/2 liter. Smaka av med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok och vispa i smöret.
Vi serverade soppan tillsammans med en chilipaste som min käre man gjort på sina egenodlade chilifrukter, äpple o annat gott. Och från en pumpa så klart. (Köttet användes till soppan)

Glad helg allihop, så glad för allas era besök och hälsningar!!!
Kram, Minna :)



When we had our hunting dinner we served pumpkin soup. If you haven't tried it, here's a recipe:

Pumpkin soup serves 18 pers


1,2 kg pumpkin  (butternut)
5 onions 
2 garlic (I used 4!)
2 tbls butter
3 chicken stocks+ 1 l water
4,5 dl white dry wine
4 dl cream
1 msk white wine vinegar
1,5 ts salt
peppar
50g butter
parsley (when serving)

Scale and cut the pumpkin as well the onion and carlic. Fry them in a pan with some butter. Pour in the consommé, wine and cook until soft. Mix with a blender. Add cream, vinegar and water untill nice texture. Salt and peppar. Heat upp the soup and add 50g butter.

We served the soup together with chili paste made by my husband. And from a pumpking of course. The pumpkin "meat" was used to the soup.


Have a lovely weekend - and thank you for visiting and leaving sweet comment, I truly appreciate them!
Hugs,
Minna :)