Intervju med stylisten Eva Lindh

Styling Eva Lindh
Styling Eva LindhIdag fortsätter jag intervjuserien med intressanta människor i branschen (mina idoler!). Har drömt mig bort i Eva Lindhs underbara miljöer och fantastiska enkla effektfulla detaljer i många många år nu. Hon kan verkligen det där  med "less is more" på ett fylligt och levande sätt som tilltalar mig - och många med mig. Hon ger också tips till er som vill in i branschen - och berättar om hur det är att vara egenföretagare. 

Alltså, får jag äran att presentera.. superstylisten Eva Lindh:


Eva Lindh, stylist

Minna: Berätta om din väg till en proffs-stylist? Råd till andra som drömmer om att jobba som du?
Eva Lindh: Som en kollega en gång sa: "Det finns tre nödvändiga t:n i  livet - tur, tajming och talang."
Jag visste som ung att jag ville arbeta med tidningar. Jag sökte mig tilll den världen. I tron om att det var AD jag skulle bli. Men så när jag väl var där så blev det mode. Det har med åren sedan också utvecklat sig vidare till inredning. På frågan om tips - mitt goda råd är att kontakta dem du är intresserad av att arbeta med helt enkelt. (yes, var inte rädda i onödan, se bara hur snäll Eva är som ställer upp för en intervju, Minnas anm)

Minna : Bästa med våren? 
Eva: Alla våra årstider har ju sin charm. Det bästa med att bo här i Skandinavien. Men om jag ska vara ärlig, så är hösten den tid på året jag absolut gillar mest. Jag upplever stundvis våren lite melankolisk. Det är lite grått och fult i naturen innan knopparna slagit ut. Men sen tycker jag nog att det vackraste med våren är när isen går och när körsbärsträden blommar ut!
En fantastisk upplevelse som bara varar några dagar få så det gäller att vara närvarande de dagar det sker. 

Minna: Vad är din favoritbutik i Stockholm just nu? 
Eva: Pub Hötorget i Stockholm

Minna: Kan du göra en krans? om ja, var får du idéer till dina kransar? 
Eva: Jag kan göra kransar som gör sig för foto men absolut inget som skulle kunna gå till försäljning. Absolut inte. När det gäller kransar gillar jag mest greniga, rustika och inte så perfekt utförda. Provade en gång en kranslektion och kände att det verkligen inte var min grej sitta där och pilla. Jag kan göra något enkelt på landet av det jag har tillgängligt i mitt växthus och så klart från naturen runt hörnet. (Eva är mästare på att använda naturen som dekoration, trust me! Minna anm)

Minna: Vad tycker du är roligast/sämst att vara egen företagare? 
Eva: Roligast är alla olika möten med olika människor, platser och stimulerande kreativa uppdrag. Mindre roligt är allt det administrativa arbetet vid datorn som kräver allt mer tid.  (Jap, couldn't agree more, Minnas anm.) Jag tror flertalet av oss egenföretagare lever med att dagarna aldrig riktigt får något avslut.