Designing your life - Tina's storyKäraste vänner!
Måndag och nya tag. Som ni har säkert läst, är vi nu tre stycken Blomsterverkstare, Maria började idag och kommer vara en stor tillgång med sina talanger och kunskaper. Varmt välkommen säger vi till henne! 

Idag vill jag också ge utrymme för Tina som tog saken i sina egna händer o startade eget. För henne var friheten och självbestämmande viktigast - där för fokuserade hon inte blint på en sak utan gör många saker i sitt företag. Läs hennes berättelse och våga du också!

Today we said welcome to Maria, our new co worker. It's such a joy to be ably to share - she gets to use her talents and Blomsterverkstad developes and is able to produce even more inspiration for you :)

Below we let  Tina tell her story about her business. It's in Swedish, but she blogs in English, don't miss!Hej!

Innan jag börjar vill jag ge en eloge till Minna som via sin blogg vill stödja andra småföretagare och inte minst uppmuntra andra till att våga ta steget fullt ut och starta eget!    tack tack säger Minna, my pleasure  :)

Mitt namn är Tina, jag är 33 år gammal och är bosatt i en mindre stad tillsammans med sambo och 2 katter. Idag driver jag mitt eget företag 
Tina's Home Service som erbjuder det mesta inom begreppet ’Hushållsnära tjänster’ men också konsultation inom inredning och organisering av hemmet.

För mig har drömmen om att vara min egen funnits med sedan länge. Redan under högstadiet drömde jag om att en dag bli egenföretagare. Åren gick och jag har arbetat inom diverse branscher, de senaste åren som undersköterska inom den kommunala handikappomsorgen. Ett yrke som jag trivts mycket bra med och som jag känner stor stolthet över.

Att vara anställd och att ha någon annan som har ’bestämt över mig’ och ’styrt mig’ i mitt arbete har dock gett mig en känsla av ’instängdhet’. Den drivande kraften för mig har således varit frihetskänslan att få bestämma över mig själv och min egen tid.

Tinas Home Service startade försiktigt hösten 2009, idag arbetar jag helt i min egen verksamhet och det finns även en anställd i företaget.
Under uppstarten hade jag kvar min anställning som undersköterska, reducerade till en början  min tjänstgöringsgrad och tog efter ca ett halvår 100% tjänstledigt för att sedan ta steget fullt ut och helt säga upp mig.

I början kan det vara svårt att ta ut en lön - att ha kvar delar av sin anställning(om man har en sådan) är något jag rekommenderar. För den som är arbetslös och har en affärsidé finns det även möjlighet att söka starta-eget- bidrag via Arbets-förmedlingen. Ta även hjälp av Nyföretagarcentrum, ALMI eller motsvarande för kostnadsfri rådgivning. För mig var besöket hos Nyföretagarcentrum avgörande för att starta eget. Jag fick fantastisk feedback, råd och hjälp på alla sätt och vis!

Idag lever jag min dröm! Varje dag är en ynnest och frihetskänslan total!
Min erfarenhet är den att när man väl startat igång och fått sitt företagande i rullning, ja då finns det inga gränser för hur mycket man kan utveckla sin affärsidé och även starta ytterligare företag.
Själv har jag en hel del på gång och kommer framöver b la att arbeta mer med inrednings-biten i företaget, något jag känner stor passion för! På min blogg ’Komma Hem’ kan ni ta del av lite mer inom detta område.

Kom ihåg att det inte alls behöver vara svårt, tufft, jobbigt och kämpigt att starta eget. Min upplevelse är att det hela har gått som på räls och vägen hit har känts allt annat än svår! Det finns många myter med att starta eget och jag är av den åsikten att det andra fallet inte är det andra likt.  Mycket jag fick höra stämde inte alls med hur jag har upplevt det att bli egenföretagare! Jag är positivt överraskas på alla sätt och vis!

Innan jag avslutar vill jag dela med mig av ett citat från boken ’Din stund på jorden’ av Vilhelm Moberg.
Ord som kanske kan få en del av er att faktiskt våga satsa på er dröm!?

’Du ska alltid tänka: Jag är här på jorden denna enda gång! Jag kan aldrig komma hit igen! Och detsamma sa Sigfrid till sig själv: Ta vara på ditt liv! Akta det väl! Slarva inte bort det! För nu är det din stund på jorden!’

Kram Tina

Populära inlägg