Dekorationskål & lantliv


Foto: Minna Mercke Schmidt
.
Det haglar ute och den vackra dekorationskålen som jag älskar högt lider. Visst tål den kyla, men blir det många minusgrader - då är det bara gegga kvar :( Därför är det bäst att visa dem så länge de är fina! Krukorna är från Hemma hos Emla som jag berättade om tidigare, läs här.


Annars kan jag berätta att räven har tagit två av våra kära ankor (mannen har suttit ute flera kvällar med bössan, men än härjar räven fritt).
.
Helgens pumpasoppa var en riktig höjdare! På med pumpa (fr Klinta), mangold, zucchini (egen odling) och grönsaksbuljong på stekpannan. Låt puttra tills mjukt. Häll allt i mixern o blanda. Lägg i ett par matskedar creme fraiche, salta & peppra. Visserligen grönt, men verkligen gott och så mycket nyttigare med mangolden i.
Vi skördar fortfarande hösthallon och plockar rucola från odlingarna ute. Fröna kommer från Gourmetgarage - och är fantastiska som jag berättade här. Ska äntligen trycka ned vitlöken i jorden också, och vintersallat är sådd - spännande att se vad det blir utav den.
.
Har kvartalsårsdammat i dag! Pestigaste sysslan inomhus om ni frågar mig :)
.
Höstkram, Minna :)