D.I.Y adventsstakar




 


En vecka kvar till advent.................
Så in det sista tänkte jag visa några enkla adventsstakar för de som inte har hunnit göra något än.
Vissa är så enkla som man gör på några minuter, så lugnt du hinner fortfarande!

Adventsstaken på första bilden hade jag själv som adventsstake förra året och jag plockade den igår fram igen, bytta mossan och färdiga att gå igen.
I en liten lerblomkrukan la jag en klump lera(hittar man i den här tiden i de flesta matbutiker), håll en 3 cm från översta kanten fri för mossan och täck resten av krukan med leran.
I leran trycker du ljushållaren i vinge form(dessa ljushållaren hittar du här). Nu låter du leran torka i en natt eller två och då får du en stadig bas till att jobba vidare med. Ljushållaren sitter nu fast i leran, som ersättare av leran kan du eventuell använda en klick betong.
Med dubbelhäftande tejp klistrade jag en bit spets runt kanten av krukan.
Jag la lite grön mossa uppe på den torkade lera.
Till slut gjorde jag några 1234 tags av en capizsnäckskål(sådana snäckskål hittar du här). Du klipper snäckskålen med en vanlig sax i en tags form och jag skrev 1234 med en vattenfast penna på tagsen.
Kanterna gjorde jag lite brun med en fluid chalk inkpad(som du hittar hos du flesta scrapbookaffärer).


Den andra adventsstake är super enkel.
De tar fyra mina flaskor, i halsöppningen ska passa ett julgransljus.
I webbutiken har jag ark med siffror klistermärken(du hittar de här) och 1234 av det här arket använda jag och klistrade på de flaskorna.
Ställ de tillsammans på en liten bricka och de har en jätte söt liten adventsstake som du har gjord på några minuter.





För den tredje adventsstake behöver du 4 tomma glasburkar.
Du lägger lite grönt mossa i botten av glasburkarna och uppe på mossan ställer du ett litet mandelkakform där värmeljusen passar i.
Runt halsen av glasburkarna knöt jag fast 1234 mässingbrickor(som jag hade hemma),en liten larix kotte och en bit av en larix gren. Om du tittar in på Henricks fina webbutik Moltaz design hittar du här jätte fina porslinsbrickor med 1234 på som också är jätte söta att använda runt halsen av de glasburkarna.



Den sista adventsstake kan du helt enkelt ställa ihop med 4 vita blockljus som du dekorerar med en sorts klistermärke speciell framtagen för ljus. Dessa 1234 klistermärken hittar du här.
De blötlägger de 4 små märken du får i paketet och när filmen lossnar klister du den tunna hinnan på blockljusen.
Ställ blockljusen på ett fat tillsammans med lite mossa och kottar eller ställ de var för sig i en kruka med lite mossa runt.

Hoppas att ni fick lite inspiration!
Jag önskar er en jätte skön adventsveckan, vi ses igen på torsdag.

Kram Gerda