Sticklingsskydd * Protecting your cuttings

Keep it pretty - protect your cuttings with other than ugly plastic bags :)

I år har jag kört med nya sticklingshus. Klippte loss på tomma plastflaskor och gjorde små växthus av dem till mina pelargonsticklingar.

Testade även ett använda cellofanen som tulpanerna packas i - de var som gjorda för dessa små krukor. Satte krukan i "påsen" så att botten tittade ut och knöt sedan uppe lagom hårt så att luften cirkulerar fortfarande.  Lite snyggare än de tradiga plastpåsarna som jag använt förr. Perfekt att ge bort som present också!

Jag är sen med det mesta som vanligt. Har sått bara rädisor än så länge. Fast hallå, vaddå sen - jag jobbar i min egen takt, sår jag lite senare så skördar jag bara lite senare - hemskare än så är det inte. Och om jag inte hinner att så, då köper jag några färdiga plantor, planterar och skördar från dem.

Måste köra lite icke-stress på mig själv här som ni märker... om det är några fler som också är otrevliga mot sig själva; läser för mycket hardcore odlarnas bloggar och gör misstaget att tro att alla andra har de finaste frodigaste odlingarna... här kommer dagens mantra: jämför dig inte med andra. Kör ditt eget race; på ditt sätt, med dina villkor!!!

Happy gardening girls!

Showing you my new small houses for my cuttings. I think the plastic bags I used before were so so ugly that I had to find something new. And these seem to work fine!


Happy gardening girls!
Minna :)