Plagiering rules



En del av mina kursdeltagare brukar klaga över att de inte har någon fantasi. De kommer inte på någonting själva, men skulle ändå så gärna vilja jobba med sin händer och få fram fina kreationer. "Jamen plagiera då. Kopiera alla bra idéer. Gör exakt som nån annan har gjort förr...", brukar jag uppmuntra dem. Varför i hela världen ska man uppfinna nya saker hela tiden när det finns så mycket vackra och finurliga saker redan. Har man kopierat en tid, brukar även de egna variationer börja komma. Det handlar mest om att komma igång, se de fina resultaten, få in vanan och helt plötsligt upptäcka allt vad man kan göra.


Och jag lever som jag lär... hittade en bild på en söt odlingklocka av kycklingnät på en fransk sida Gris-Bleu/Art de Vivre (de finns det gott om vill jag lova...har lagt i några som mina favoritet, via dem hittar ni många fler) och var bara tvungen att testa. Jättebra ute i rabatten när man vill skydda sina små älsklingsblommor från harar. Samt i arrangemang ute eller inne så klart.


Instruktioner:
Det är lättast om du har en odlingklocka du kan använda som grund. Klipp en lagom bit kycklingnät (säljs på Klas Olsson t ex), vira in odlingsklockan och forma toppen efter klockan. Jag böjde in lite kanter längst ned för att det hela ska hålla ihop, man kan även ta ståltråd och tråckla nederkanten riktigt ordentligt (hade inte jag tålamod till). Formen går att variera i oändlighet, glöm bara inte handskarna när du jobbar!!!



Så sätt igång o plagiera - absolut tillåtet!


Haben en wunderbar helg!
Minna : )