Trädgårdsmässa numero uno...

En hörna på Blomsterverkstads monter på Vår Trädgård -mässa

.... det betyder ju att våren är officiellt igång! Snö rapporteras från många håll, men det hör väl den tidiga våren till. Den smälter bort snabbt så inga skäl till att deppa :)

Så. Första stora trädgårdsmässan, Vår Trädgård i Malmö, i vårt avlånga land är alltså förbi. Många var där. Men ännu fler hade för långt dit, så rapportering behövs. Jag kommer tyvärr visa väldigt begränsad urval den här gången. Hade egen monter i år, och det innebär att det fanns ju inte värst mycket tid över till att gå runt och beundra andras fina montrar. Det var egen monter och de närmsta grannarna som hanns med. Knappt.

För i år var det viktigaste att träffa er på riktigt mina kära blomstervänner! Så många härliga möten det blev! Många som berättade att de har en eller flera av mina böcker och hur de inspireras av dem. Ibland när man sitter här i sin egen bubbla och jobbar så tvivlar man om någon bryr sig om mitt blomsterbabbleri. Att möta riktiga människor som delar glädjen är så givande. Lever på de samtalen länge och är så tacksam. Tulpaner på lök! Ställ ett gäng på ett fat, bind ihop med ett snöre.
Ju längre ner du binder, desto vildare arrangemang.
Keramik från Nomadic Essentials
Tulpaner på rad
Ingen Blomsterverkstads monter utan krans.
Den här gången av... tulpaner på lök.

Hvilans duktiga elever
visade fantastiska brudbuketter

Blomsterflickan Jenny Strandh
i sin underbart fina monter

Hvilan fröken in action

Hvilans elevers brukbukett-omröstning

Tulpanarrangemanget dag 4. Bästa sättet att förlänga livet på tulpaner:
ställ dem svalt på natten!

Tulpaner på lök är lättaatt dekorera med eftersom
det räcker med lite vatten för rötterna.
Min älskade klippa Niklas!

Många gillade de hängande tulpanbuntarna
och samtalen kring dem var många.

Det var det lilla jag hade att bjuda på. Men både på instagram och Facebook finns fler bilder och videor. På instagram en bildserie om hur montern blev till och det härliga gänget som var och hjälpte till.
Ni måste även titta in hos Malin som har tagit massor av superfina bilder på mässan.  

Berätta gärna i kommentarerna om du vet fler ställer som bjuder på mässbilder. Det kan inte bli för många!

Och ännu en gång ett hjärtligt tack till alla som kom, ni förgyllde mina mässdagar!!! 2 kommentarer:

GladiGrönt sa...

Roligt att få följa med i bilderna, då som sagt, en del har för långt för att komma.Tulpanerna dag 4 var bäst! Och papegojtulpaneran är ju så hållbara!Mvh Monica

Blomsterverkstad sa...

Hej Monica! Tack, och snällt att du tog dig tid att lämna en kommentar <3 Visst var de papegoj-tulpanerna fantastiska. Fina hela vägen, men som du sa, de peakade på dag fyra :) Och är lika fina fortfarande i svala växthus-luften. Kram!