Med telefonen på mässan

Jag kom på att alla inte är på Facebook eller instagram. Då är det lika bra att visa några av mina mobilbilder även här eller hur. Brukar i regel visa bara "riktiga" bilder tagna med min systemkamera,  men nu gör vi ett undantag helt enkelt. Med dagens filtrar och annat så kan även mobilbilder bli både fina och coola. Vi kör alltså ett till inlägg från Vår Trädgård -mässa som var i helgen. 
Nedan en hörna där floristelever sålde blommor och tillbehör.


Här är några bilder på tulpaner i min monter (gäsp tycker säkert en del av redan..), men jag bara älskar dem!Nomadic Essentials fina keramik. Älskar det gröna!
Och det här, det måste ni bara se. Hjärtklappningsvarning. Så fin installation på mässan. De färgglada vallmon satte fart i vårcirkulationen!
Elevarbete - Ingvar Strandhs blomsterskola
Här en bildserie hur en monter växer fram. Tog naturligtvis inte helhetsbild på den färdiga montern. Var troligtvis så trött att jag ville bara hem... 😫

Ensam är inte stark. Inte på en mässa i alla fall. Tacksam för all hjälp jag fick under dagarna, både av min handyman Nicke, glada barn, hjälpsamma bekanta (ni vet vilka ni är) som hoppade in första dagen när jag var själv så jag kunde gå ifrån några minuter och montergrannarna så klart! Tusen tack! ❤

Här är jobbargänget  ❤ dottern och yngsta sonen var med på lördagen och förgyllde tillvaron.


Elmer var riktigt duktig och hade sin egen lilla hörna där han skötte försäljningen. ❤

Enda föredraget jag hann se fem minuter av var min jordproffs Niklas. Gunnel frågade och Niklas berättade om jorden i våra trädgårdar och gav tips på hur man jordförbättrar enkelt och miljövänligt.Här kan ni se Nickes tre snabba tips till jordförbättring i trädgården:


Bästa med mässan: att träffa likasinnade!!! Vi är många som gillar blommor och trädgård! Det var så givande att prata med er - faktiskt mycket mer än bara blommor: Livet pågår hela tiden och inte bara i trädgården, men vi blomsterfolket finner kraft och harmoni i det gröna. Det pratades det mycket om, glädjen som växtkraften och naturen ger oss. 


Hoppas innerligt att alla som köpte tulpaner med sig njuter av dem där hemma nu i olika arrangemang. 


Här har vi städat och packat ihop montern för hemfärd.  


Behöll ett litet gäng tulpaner med hem. Nu är det ju dags att sätta igång med vårreportagen!


Tack för idag mina fina, hörs imon!*****************

Being the scenes photos from a big garden fair in Malmö. I sold my books, prints and tulips with bulbs on. Cheerful buzy days, so happy for meeting a lot of my readers and new flower friends. And very grateful for family helping me out!
SparaSparaSparaSpara

7 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Tillhör dom som varken har facebook eller Instagram så tack för att du delar även här. Slukar alla dina fina inspirerande bilder från din monter med tulpanerna på lök. Skall göra en balkong på Nordiska Trädgårdar och det var så kul att se bilder från hur din monter växte fram.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Blomsterverkstad sa...

Hej kära Isa! Så kul att blogga igen och träffa gamla kompisar! Var helt blogg-trött ett tag ,men nu så, våren måste ha hjälpt till :) Så roligt med din balkong! Det är en spännande process att bygga ihop en monter/utställning... mycket kånkande bara..
Hoppas innerligt att jag hinner till Nordiska. Det är ju en tradition nu! Stor kram!

Hannele på Hisingen sa...

Fint!

Blomsterverkstad sa...

Tack Hannele :) Det var ett tag sen! Ska genast kolla hur det ser ut hos dig nuförtiden. Kram!

Trädgårdstid sa...

En hel del fina bilder ändå, Minna! Och mina tulpaner står fortfarande, tack!!
Kram Elin

Blomsterverkstad sa...

Så bra att höra Elin, hoppas de står länge länge! Ja, det blev några stycken mässbilder ändå :)

Anonym sa...

ÅÅÅ, så snyggt.. allt...aldrig gäsp!!! Superbra att du även delar med dig av dina vackra bilder på bloggen ,inte bara på instagram (har inte facebook) Hoppas vi ses i Älvsjö på mässan.Maria/floresetfolia.