Frilandskamelia
Det blev visst en galet lång julpaus här...! Skönt har det varit, kan jag lova. Att koppla bort sig från den digitala världen behövs ibland.  

Och nu, utan några långa utläggningar så sätter vi igång med det som vi älskar mest - trädgård och blommor! Fick idag ett nyhetsbrev från Ulriksdals trädgård i Kivik. Och en bild på denna skönhet som blommade hos dem på självaste julaftonen! En extra härdig  
frilandskamelia.

Såhär berättar Thord: 

"Det är en höst/vinterblommande kamelia; Camellia sasangua och sorten ’Kaniro’. Det har stått i vårt kallväxthus och eftersom det började komma så mycket blommor tog vi ut den i trädgården veckan innan jul och nu (julafton) står den fortfarande kvar där och sprider glädje med sin blomning. Nu i veckan har det sagts att det blir många minusgrader och då får den flytta på sig igen in i vår äppelkällare. 

Massor med Frilandskamelior på Ulriksdals Trädgård på Kivik
För 10 år sedan köpte vi vår första kamelia. Efter att ha sett underbar blomning på Frilandskamelior i norra Tyskland kom tanken att också prova med att plantera dem i trädgården på Ulriksdal. Vi fann en odlare i norra Tyskland som just satsade på de vinterhärdigaste kameliorna. Tyvärr gick han i pension för några år sedan och först i år har vi hittat en ersättare i norra Europa.

Vi glädjer oss åt att när vi öppnar plantskolan innan påsk kunna erbjuda ett större sortiment än någonsin av de allra mest vinterhärdiga kameliorna. Här finns då ett 20-tal olika sorter att välja mellan och till och väldoftande kamelior! Alla kamelior är minst fyra år gamla och därför redo för frilandsplantering."

Ifall det är flera än jag som blev lite svaga i knäna: Läs mer här.

(obs! Ingen annons, de fall jag har betalda inlägg i samarbete med olika företag så framgår det tydligt).

Så. Nu var vi igång. 2017 kan inte bli annat än ett underbart år! Hoppas vi ses här, här och här och i det riktiga livet! Puss på er mina vänner!


Inga kommentarer: