Duka med grönt och sånt


Så här hade jag dukat ett bord i ett av hörnen i växthuset på Sofieros stora trädgårdsfest. Enkelt, men med en liten twist. Materialet gick i gröna och dova toner. Inget högt eller pampigt, mer åt det diskreta hållet, dekorationer som stjäl inte uppmärksamheten av helheten utan bjuder till och samtal och samvaro.Romantisk liten krans av hortensia, fläder, liguster, paradisäpple och murgröna. Byggs på en oasis-stomme.


I äggkoppen fanns dessa små söta (sätt)potatisar som jag glömde i växthuset  i våras och som hade nu förökat sig - utan tillsatt vatten eller annan näring. Vilken växtkraft!


På tallrikarna små brysselkålsblommor.


Största dekorationen var tårtan byggd på oasis med juteväv, fläder, murgröna och silverpäron. 

Det var så roligt att höra folk diskutera dukningen, och studera detaljerna. Enkelheten uppskattades, likaså genomförbarheten. Många tog med sig idéer och tips och skulle göra likadant hemma. Det är det bästa betyget jag kan få - för min mission är just att inspirera folk till att blomsterpyssla och göra fint. 

Tack alla en gång till för er som tittade in hos mig på Sofiro - och tack alla ni som tittar in till hos mig här på bloggen. På instagram kan ni se hur tårtan såg ut för tre dagar sedan. 
Stort tack även till Zandra Wallin och Niklas Vestin som hjälpte mig att få ihop hela alltet på Sofiero. Ni är bäst <3 p="">4 kommentarer:

Livsnyderhaven.dk sa...

Hvor ser det skønt ud. Man bliver inspireret til at dække et smukt bord.

Blomsterverkstad sa...

Tack snälla! Blir nyfiken på din blogg, ska surfa på besök :) Knus!

GladiGrönt sa...

Gullig krans, småäpplen är ju bara för fina!Och hortensia är fin även som torkad. Tack för inspirationen, jag ska ut å plocka!/Monica

Emma M sa...

Otroligt fin krans där naturens former kommer till sin rätt, inspirerande att se vad du hittar på med material som finns överallt och att det kan bli så fint med lite murgröna, bär och frukter, men så är du allt en trollkonstnär också :)