Baka med blommor

Nu börjar sista anmälningsdagen till tävlingen "Årets Blomsterbagare" närma sig. 
Det har kommit en hel drös med skisser och idéer till alla möjliga slag spännande blomstertårtor. Vill du vara med och få en chans att visa upp din kreation - skicka in ett förslag, mer information hittar du här (och till er som tycker att det är jobbigt att skissa, det räcker med en enkel förklaring om din ide. Inga fina teckningar behövs!

Nedan ett gäng av mina tårtor bara för att visa lite olika sätt att baka. I min blomstervärld finns det inga rätt eller fel sätt - bara olika! 

Såhär gör du för att vara med och tävla:
• Skicka in ditt tävlingsbidrag som ska innehålla en beskrivning av din idé med både text och en skiss till minna@blomsterverkstad.com eller posta till Minna Mercke Schmidt, Trädgårdsgatan 7, 24162 Löberöd.
• Skriv även ner vilka blommor/växter du tänker använda samt färgskalan.

• Sista anmälningsdagen är den 30 maj
Bland bidragen väljer juryn, bestående av Trädgårdsfestens projektledare Eva Hansson, Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving och Minna Mercke Schmidt ut 15 bagare som får vara med och tävla om titeln "Årets Blomsterbagare". Vinnaren koras på scenen på söndagen 28/8 efter att publiken röstat fram sin favorit.

Tävlingsregler för "Årets Blomsterbagare"
Tårtan ska få plats på ett tårtfat med 40 cm i diameter. Den får vara i vilken format som helst. Om tårtan är rund, diameter max 30 cm.
Ingen begränsning för höjden, men bagaren ansvarar för en konstruktion som håller i tre dagar, i alla väder.
Tårtan kommer att ligga på ett svartmålat träfat som liknar en piedestal med ett smalt ben som är ordentligt ankrat i jorden. Denna konstruktion står Sofiero för.

Materialval
Tårtan ska vara dekorerad i första hand naturmaterial från trädgården, skogen, ängen osv. Oasis eller liknande material som "tårtbotten" för att öka hållbarheten.
Tårtbakaren ansvarar för att dennes blomstertårta håller sig fin och fräsch under de dagar mässan är öppen för besökare (fre-sö).

Övrig info
 De femton finalister som går vidare får gratis entré under söndagen. Biljetten får du när du lämnar in ditt arrangemang.
Du lämnar ditt arrangemang i huvudentrén mellan kl. 17-18 på torsdagen den 25 augusti eller kl.8-9 på fredagen 26 augusti och hämtar den igen efter kl. 18 på söndagen den 28 augusti.
Sofiero står för utplacering och skyltning av ditt arrangemang.

Vi ser fram emot att se era bidrag och kommer att skicka ut mer information till de bidrag som går vidare!

Kram,
Minna :)

1 kommentar:

Ajay Singh sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.