Är du Årets Blomsterbagare?Jaaa, så glad är att kunna presentera denna kul tävling: Årets Blomsterbagare!

Sofiero firar 150 år och det firas utomordentligt ordentligt! På Den Stora Trädgårdsfesten i slutet av augusti hjälper jag bland annat till att ordna ett tårtkalas. Alla är välkomna att delta och skicka in skisser till sina bidrag.

Så här går det till:

Såhär gör du för att vara med och tävla:
• Skicka in ditt tävlingsbidrag som ska innehålla en beskrivning av din idé med både text och en skiss till minna@blomsterverkstad.com eller posta till Minna Mercke Schmidt, Trädgårdsgatan 7, 24162 Löberöd.
• Skriv även ner vilka blommor/växter du tänker använda samt färgskalan.

• Sista anmälningsdagen är den 30 maj
Bland bidragen väljer juryn, bestående av Trädgårdsfestens projektledare Eva Hansson, Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving och Minna Mercke Schmidt ut 15 bagare som får vara med och tävla om titeln "Årets Blomsterbagare". Vinnaren koras på scenen på söndagen 28/8 efter att publiken röstat fram sin favorit.

Tävlingsregler för "Årets Blomsterbagare"
Tårtan ska få plats på ett tårtfat med 40 cm i diameter. Den får vara i vilken format som helst. Om tårtan är rund, diameter max 30 cm.
Ingen begränsning för höjden, men bagaren ansvarar för en konstruktion som håller i tre dagar, i alla väder.
Tårtan kommer att ligga på ett svartmålat träfat som liknar en piedestal med ett smalt ben som är ordentligt ankrat i jorden. Denna konstruktion står Sofiero för.

Materialval
Tårtan ska vara dekorerad i första hand naturmaterial från trädgården, skogen, ängen osv. Oasis eller liknande material som "tårtbotten" för att öka hållbarheten.
Tårtbakaren ansvarar för att dennes blomstertårta håller sig fin och fräsch under de dagar mässan är öppen för besökare (fre-sö).

Övrig info
De femton finalister som går vidare får gratis entré under söndagen. Biljetten får du när du lämnar in ditt arrangemang.
Du lämnar ditt arrangemang i huvudentrén mellan kl. 17-18 på torsdagen den 25 augusti eller kl.8-9 på fredagen 26 augusti och hämtar den igen efter kl. 18 på söndagen den 28 augusti.
Sofiero står för utplacering och skyltning av ditt arrangemang.

Hela sidan med info hittar du här.

Och sen är det bara att börja skissa. Ser så framemot era idéer!!!!

Kram!

p.s. tävling i en tävling - hjälp till att dela inlägget på din blogg eller Facebook. Skriv en kommentar var du delat och du är med i lottningen av 5st inträdesbiljetter och 3 st min senaste bok "Styla och dekorera". Tack på förhand!
4 kommentarer:

AnnA sa...

Hej du! Vilken utmaning...Och jag får fundera om kanske det skulle vara något för mig...Inspirationen vet du var den kommer ifrån...Så...Ha det gott så länge. Kramen! AnnA

Blomsterverkstad sa...

Vad kul! Tror du kommer på hur många idéer som helst Anna :) Kram!

BLOMSTERDESIGN sa...

Hej! Vilken rolig utmaning! Är det endast tillåtet att använda trädgårdsblommor eller är det ok att också använda köpta snittblommor i sin tårta? Är det ok att använda en ställning till sin tårta om man önskar göra en våningstårta?
Tack för underbara bilder som du alltid bjuder på!

David Millar sa...


Wow, absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information