Att arrangera blommor med hjälp av hönsnät


Idag ska jag visa hur du kan lätt göra ett maffigt bordsarrangemang. Jag har trädgård, och det var där jag plockade allt detta igår, den 9 november! Har du ingen trädgård, leta runt på torget, plantskolor, blomsteraffärer, grannar. 



Du behöver en stabil vas, hönsnät, en vass kniv, handskar och blommor. 


Börja med att forma hönsnätet till en boll. Böj de vassa kanterna inåt. Mät så den passar in i vasen, dvs kommer ner från öppningen.



Stoppa bollen i vasen och häll vatten. Gör sedan ordning blommorna. Snitta dem och lägg dem på bordet så du lätt kan komma åt olika sorter och att de inte trasslar in sig i varandra.



Sen är det bara att sticka ner blommorna i hönsnätsbollen tills du är nöjd med arrangemanget. Tänk på att stanna upp och betrakta arrangemanget från håll medans du jobbar. Vänd också på vasen så du ser helheten från olika håll.


Så här blev den, novemberarrangemanget. I vasen samsas dahlia, rosor, aster, jätteverbena, daggkåpa, rosa snöbär (planterade den förra året, storfavorit), petunia (flera sorter), hortensia, torkad klotlök, vit dubbel slöflinga, tomat, mattram... ett ypperligt sätt att låta sommarblommorna glänsa en sista gång innan det är dags för komposten.

Kram och njut av dagen! Här är det 50 nyanser grått och duggregn som gäller... tänt ljus och förbereder adventskalender som vi ska köra här på bloggen :)