Morgonstund i växthuset


Var tvungen att gå på en inspektionsrunda i trädgården i morse efter jag hörde på radion att det hade varit minusgrader på sina håll. Men det verkade lugnt, ingen frost nånstans. Och i växthuset blommade fint fortfarande. Den här tiden är som jobbigast... att behöva ta beslutet att nu har sommarblommorna fått göra sitt. Jag kan bara inte slänga något som blommar fint. 


Men visst börjar blommorna ge upp. Den här underbara svarta petunian har fått mjöldagg, men den blommat tappert för det.
Panikklippte några hortensiablommor från trädgården, vill torka dem. Frosten gör blommorna helt bruna, därav paniken. Testar att låta dem torka i växthuset... misstänker dock att det är för fuktigt...


Snöflingan blommar som aldrig förr. Inte kan jag slakta den heller.Vacker petunia, funderar på om man kunde göra ett blomsterarrangemang med den...Engelska petunian verkar trivas den med. Och ser ni, luktärtan blommar den med. 

4 kommentarer:

Meta sa...

Så fint du har det i växthuset. Vi har heller inte haft någon frost än på kolonin, det är jag glad för. Jag gjorde ju några kransar till ljusburkar, en stod i växthuset och en inne. Den i växthuset blev brun så ta in dom och torka det verkar vara ett bättre drag
Ha en fin mitt i veckan
kram Meta

Anonym sa...

Hej! Ja, det ser verkligen trevligt ut i ditt växthus. Alltid lika roligt att gå in hos dig och läsa och se vad du har på gång
:-) Men nu ska jag ut och få lite gjort, ska räfsa löv.
Ha det så bra
Mvh
Lenita

Blomsterverkstad sa...

Hej kära Meta! Visst är det härligt att få en dag till... och en till.. och en till...tills det blir frost. Men det är rätt skönt det med. För då slipper man stressa över frosten :)
Har inte kollat väderleksrapporten, men misstänker att dagen då jag gör en dahliabukett närmar sig..
Kram o njut av kolonin, oavsett väder!
Minna :)

Blomsterverkstad sa...

Hej Lenita och tack, kul att du kommer och hälsar på! Att räfsa löv är den bästa motionen och meditationen tycker jag. Om det är inom rimliga gränser :) Hoppas du kommer och hälsar på snart igen! Kram, Minna :)