Livets krydda

 
Man säger ju att kärleken är livets krydda och den är nog den viktigaste kryddan men det finns så många fler kryddor som gör att livet inte känns smaklöst.
Tänk på; en god fika, blommor  att få en present, att bli ompysslat av din frissan, att ta ett skönt bad, ett varmt hus, nya kläder eller en god film. 

En stadig pappstrut blir behållaren till en kryddbukett.
Jag har klätt struten först med gamla boksidor. Använd tapetklister till att sätta fast pappersbiten på struten och låt sedan struten torka i några timmar.
Uppe vid kanten av struten har jag limmat ett linband. Ser till att du sätter fast detta band ordentligt för struten hänger i det här bandet. Jag har använd en limpistol att limma fast bandet men har du något annat starkt lim går det med.
Av en blomstertråd gjorde jag en liten ring och med hjälp av några bitar myrtentråd sätta jag fast två kvistar rosmarin.
En liten del av den lilla kransen är klätt med vanligt snöre, fäst början och slutet med en klick lim.
Jag tog en gammal sked och handtaget bockade jag i en u form, ena delen hänger över kanten av struten och den andra delen hänger på framsidan av struten.
Jag skrev texten kärlek är livets krydda ut på ett vanligt papper och klippte de små pappersremsor ut och klistrade de på insidan av skeden.
Kryddorna kan man låta torka i struten och använda de när man behöver de men för att hålla kryddorna färska kan du även sätta ett platsglas eller liknande(detta ska alltså inte vara ett tungt glas) i struten och fylla den med vatten.
Dessa stadiga pappstrutar finns att få i olika storlekar, du hittar de här.

Tänk idag lite extra på de människor som behöver ett leende och en snäll kommentar, just det kan krydda deras dag.
Ta tillvara på varandra.
Kram Gerda