Köksgirlang




Idag är det Gerdas tur igen och idag tänkte jag visa er en köksgirlang som man kan göra med olika material.
Jag valde lite kryddor(timjan och rosmarin), vitlök, bröd, en liten kanna och sedan lite köksattributen.
Väljer man kryddor och andra saker som torkar fint i kan man njuta länge av en sån girlang.
Så här gör man;

 

1. Vill du använda lök eller vitlök då är det enklast att börja med de. Borra ett litet hål genom hela vitlöken/löken med en liten tunn skruvmejsel eller annat verktyg.
2. Ta en tjock blomstertråd eller annan bit tjock järntråd och sätt repet som du vill använda för din girlang fast med den tjocka tråden. Nu ska du dra hela järntråden med rep och allt genom vitlöken. Gör likadant när du vill använda en lök eller bröd. OBS. Lättast går det med en rak bit järntråd annars hamnar man lätt sned.
3. Kryddorna klipper du i små buntar och sätter de i mitten fast med en liten bit tunt snöre, dessa små buntar knyter du fast på repet som de använder genom hela girlangen.
4. Alla andra köksattributen knyter man till sist fast i den sista biten av repet som du trädde genom vitlöken och brödet.
5. I vilken ordning du vill ha dina saker är upp till dig själv, lägg de först framför dig på ett bord i den ordning som du tycker blir fint och ändra eventuell. Avsluta med en krok av repet där uppe så att du hänge girlangen på en krok eller liknande.

Jag hängde min girlang på en egen tillverkat krok, en vanlig gammal gaffel som jag böjde till krok.
Den lilla söta trådkorgen som hänger vid sidan om använder jag till kritor som vi kan skriva med på den stora skoltavlan här i köket. Jag la en gammal boksidan i korgen så att det skulle se lite trevligt ut.
Det tjocka repet säljer jag i webbutiken, likaså den söta trådkorgen. Klicka här för att komma till webbutiken, jag skickar allt fraktfritt(inom Sverige).


Tack för alla söta hälsningar här på Minnas blogg, roligt att ni tycker om vad jag visar er.
Kram Gerda