Vattna rätt * Water your garden



Vattning är sååå viktigt, har jag lärt mig under åren med blommor och blad. Såhär har Gardena sammanfattat det grundläggande"


Bevattning i trädgården hör sommaren till – och det gäller att fortsätta att vattna på samma vis också under sensommaren och tidig höst. Även om rabatterna står i blom och verkar sköta sig själva, så krävs det fortfarande daglig bevattning för att kunna skörda och njuta av blommor och ätbara grödor hela säsongen ut. 
Om man vattnar varma växter med iskallt vatten kyler man ner rötterna precis när de jobbar som mest intensivt. För att växterna inte ska få en chock av det kalla vattnet är det bäst att vattna tidigt på morgonen när jorden är kall och sval. Näst bäst är på kvällen, men kvällsvattning som gör att växter står med blöta bladverk när det är kallare ute kan leda till olika svampangrepp. Dessutom trivs sniglar gärna när det är fuktigt. Bevattning under dagtid är dels slöseri eftersom vattnet en varm dag dunstar, sedan finns också risken att vattnet inte tränger ner i marken. Det i sin tur kan leda till att växterna bildar ytliga rotsystem som gör dem mer torkkänsliga. 
Spara regnvatten i tunnor och tappa upp i kannor som värms i solen. Det vattnet är perfekt att använda till balkonglådor, krukor och plantor i växthus. 

Låt alltså gärna solen skina, då vattnar vi bara lite extra :)

Solkram,
Minna :)