Just do it!


Käraste bloggisar! Allt bra här borta, njuter och stressar om vartannat. Som vanligt alltså :) Har varit på bröllop i Mölle i helgen, alldeles alldeles fantastiska dagar - goda skratt med gamla goda vänner och massor med tid med min käraste man. Och vackert är det överallt nu när det blommar som aldrig förr.

Idag vill jag presentera Hillevi, som också ha bråda dagar nu när trädgårdssäsongen är igång... hon är sin egen och uppmanar alla drömmare att "Just do it!" 

Flera berättelser från egenföretagare hittar du här

Och det verkar som om det här med att synas inte är så dumt. Nina från Nässelgården skickade ett gulligt tackbrev tillsammans med den ljuvligaste snödropstvålen och berättade såhär:

Hej Minna!
Sedan annonsen kom upp på din blogg har min hemsida haft besökare från ett 30tal länder 
och tex. har en stor förpackningsleverantör i Ungern hittat mig och presenterat sina produkter, jätteroligt!
Och ja, det syns på försäljningen :-)
Så, tack!
Vänligaste hälsningar från Nina

Vill du dela dina erfarenheter om företagandet och synas här på min blogg, hör av dig! Att synas och marknadsföra sig är VIKTIGT!!! 

Glada kramar!
Minna :)*****************
Några ord från din Garden Coach…
Jag är så glad att jag gjorde slag i saken en dag för några år sedan. Inte för att jag misstrivdes med mitt jobb, men något viktigt fattades helt enkelt i mitt liv... 
Eftersom jag är en sann entreprenör, så vet jag att den läskigaste tiden är INNAN man tar det där Stora Beslutet. Beslutet som skall förändra ens liv helt och hållet… Det som händer sedan, är nästan BARA ROLIGT.  Många skräms också av hur mycket jobb det är med ett eget företag, och hur man ska orka med. Men tänk istället på hur mycket HÄRLIG ENERGI du får av att göra det du helst vill!Jag är i botten civilekonom och trädgårdsmästare. För ca 10 år sedan bestämde jag mig för att jobba fullt ut med trädgård, eftersom trädgårdsjobbet ändå liksom smugit sig upp på mig helt oväntat. I början var det små projekt, där jag gjorde ALLT MÖJLIGT. Över tiden har mitt arbete förskjutits, och jag är nu TRÄDGÅRDSDESIGNER på heltid. Jag ritar stora trädgårdar samt leder även mindre byggprojekt. Arbetet kräver förutom stor växtkunskap, sinne för detaljer, förmåga att förutse problem, drivkraft och ordningssinne. Men kanske den viktigaste egenskapen är att vara lyhörd och flexibel...  Det är superviktigt att inse att ALLT BLIR BÄTTRE om man är lyhörd för andras förmågor. Ett STORT HJÄRTA är också bra att ha. 


Det går knappt en dag utan att jag nyper mig själv i armen. Tänk att få träffa människor och hjälpa dem gestalta deras drömträdgård! Kan det bli bättre?  Näe, jag tror inte det!
Jag är en NYFIKEN person som hela tiden vill lära nytt, jag har startat företag i olika branscher, och nu har jag ”kommit hem”.  Men det innebär inte att jag slutat vara nyfiken!  Jag måste hela tiden göra nya saker, testa mig och se om jag kan. För några vintrar sedan lärde jag mig hur man skapar sin hemsida eftersom jag insåg att det skulle bli för dyrt att köpa tjänsten.  Något år senare ville jag hitta ett sätt att uppdatera hemsidan på ett enkelt sätt.  På så vis hittade jag bloggvärlden och började blogga... Att vara nyfiken ger energi och skapar oanade MÖJLIGHETER OCH RELATIONER, som enligt mig är GRUNDEN TILL ALLT GOTT i livet!


Om jag skulle ge ett råd till någon som brinner för sin grej och undrar om hon törs, så vore det: JUST DO IT! Jag har ännu inte ångrat något jag gjort, däremot mycket som aldrig blev gjort… 

Varmaste hälsningar från Hillevi!
Ha en fin dag, tillåt solen att alltid lysa starkt på dig!

Trädgårdsdesigner Hillevi Liljeström på STOCKSUND GARDEN DESIGN.
Jag skriver också bloggen Tankar från Trädgårdsmästaren.  

3 kommentarer:

Lena sa...

Vore jag frisk så skulle jag försöka starta eget men med den värksjukdom jag har så kan jag bara göra lite med kroppen och använda huvudet istället, skulle vilja ha något mer att göra men jag får inte få mer värk igen som förut så det är lite svårt. Skulle gärna vara min egen, skulle funka bäst men vad kan man göra där man använder huvudet, man kan ha anställda men då blir det genast svårare starta upp något, man måste ju veta det funkar och arbetsprövning har visat att jag inte kan arbeta. Så jag är lite avundsjuk på er som kan starta eget men glad för er skull:)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Tack Kära Minna!
Hoppas dina läsare kan känna värme och inspireras.
Ha det bra, och kram till alla GARDEN LOVERS!

Kramkram H.

Anna sa...

Che bello il tuo blog..MERAVIGLIOSE immagini!!!! Vado a mettermi nei tuoi follower!! Anna Celeste.