Egen blomster- och inredningsbutik?

Att ha en egen blomster- och inredningsbutik, det är väl några av oss som har drömt om. Idag berättar Mariette i serien "Blomsterverkstad supports small businesses" om sin väg... Hon driver Tulipa Blomsterverkstad och är en av de eldsjälar som vill inspirera sina medsystrar till att våga ta itu med sina drömmar.


Vår by Mariette
Tiden går fort när man har roligt heter det ju,- och det får man nog säga när man haft sin butik i drygt 13 år! Butiken jag driver heter Tulipa Blomsterverkstad och ligger i lilla Knäred i Halland.
Från början var det vanlig blomsteraffär som sen utvecklades till att komplementeras med mera inredning och möbler.
För drygt två år sedan tog vi steget och köpte egna lokaler till butiken. Tiden hade gått och behovet av att utvecklas och förändras fanns där som en stor längtan... Så köpet blev två hus och en länga, det mesta med stort renoveringsbehov.  Tex fanns det inget vatten i lokalen...
Detta var mitt i lågkonjunkturen och oron fanns förstås där, skulle vi våga satsa?
Det gjorde vi alltså, ganska säkra på vår sak ändå, och gav järnet för att renovera och hinna bli klara på den knappa tid vi hade på oss innan vi skulle vara ute från dåvarande lokal.
Jag kan bara säga vi har aldrig ångrat oss!!! 
Med nya lokaler blev det nya möjigheter att utvecklas och förnya sig, något som stod högt på önskelistan.
Att ha sitt eget är en livsstil som kräver och tar ut sin rätt, men också ger mycket glädje tillbaka...
I de nya större lokalerna gavs det utrymme att satsa på mera inredning, möbler och antikt. 
Här fanns det chans och plats att förnya gamla möbler med lite kärlek och mycket målarfärg... Fylla uthuset med antikt och butikslokalen med den härliga mixen av blommor, inredning och vintage. I den gamla cykelverkstaden (också bla fd slakteri och möbelbutik) är det numera blomsterverkstad med binderier och nya möbler står alltid på tur att målas...
Genom bloggen http;//liljorochtulpaner.blogspot.com/ har jag också nått ut till en större kundkrets...
En blogg som också lett mig in till att vara med i fina reportage och artiklar i olika tidningar och nomineringen Årets Kvinnliga Entreprenör i Laholms Kommun 2009.
I mars 2011 drog jag igång nästa projekt; nätbutiken Tulipa,- Inredning bland Blomster & Vintage.
En dröm jag vågade satsa på för att komplementera mitt företag med pga att jag hade bloggen i ryggen...
Bloggen som visat sig vara den bästa reklamen utåt.

Mariette från Tulipa BlomsterverkstadAtt vara sin egen är enormt positivt, samtidigt som det givetvis har sina nackdelar.
Det är med och motgångar, upp och ner...som med allt annat här i livet. Den hjälpen och arbetskraften jag har i min mamma har helt klart gjort att jag "hållt ut". Hon är både det stöd, den hjälpen som alltid ställer upp, och den vän som man behöver för orka och hinna! 
Som egen kan man givetvis aldrig ta ut för alla de timmar man lägger ner på sitt företag, men bara man får livspusslet att gå ihop så har man glädjen att få göra sin grej man brinner för!
Skaparglädjen och kreativiteten är största drivkraften för mig. Det är den som gör varje dag lika härlig! Mitt arbete är mitt intresse och det är värt guld.
Blomsterhälsningar Mariette

3 kommentarer:

Åsa sa...

vad härligt det är att läsa om personer som våga ta steget och göra det de brinner för..jag blir verkligen inspirerad :)
kram Åsa

Mariette sa...

Tack Minna!

Och tack för att du frågade!

Kram Mariette

Lantliv i Norregård sa...

Jättekul & inspirerande läsning Mariette!!!!

Kram Malin