Snöklocka

Snöklocka alias klosterlilja


Nu blommar snöklockan för fullt! Den här underbara favoriten är så vacker att jag tar upp varje år några stycken och planterar i en kruka för att ha vids ingången... inte bara av ondo för blomman, utan faktiskt ett bra sätt att dela på växten. Egentligen ska man göra delningen efter blomningen, men jag har gjort det under blomningen och det har gått bra. Kom bara ihåg att vattna krukan om det inte regnar.


Snöklockan trivs i humusrik lite fuktig jord och för bästa effekt så plantera den gärna i grupp. Lökarna sätter man tidigt på hösten ungefär 10 cm djupt och man kan föröka växten genom att ta sidolökar efter blomningen (eller under om man heter Minna). Mera vackra bilder och fakta om snöklocka kan ni läsa hos Slottsträdgårdsmästarens finfina blogg.


Regniga hälsningar,
Minna :)


p.s. Veckans arbetslista - påskäggsjobbet är klar och sålt (kommer ut i 101 idéer nästa år), Högänäs-bilderna är också tagna och godkända, kan beskådas här nästa vecka. Ikeabilderna...beslutsångest...!

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ett vackert och estetiskt arrangemang som tilltalar mig. Stilrent och inspirerande.

Karna sa...

Åhhh så nydelig, det alltid så utrolig vakre bilder her hos deg, og jeg kjøpte meg et blad en dag: Maison hage...og der kjente jeg igjen din "signatur", så jeg bladde meg tilbake og så hvem som hadde tatt bildene, og ganske riktig.....elsker alt du viser!

Ha en fin vårhelg, nå er det April...våren er her!

Tina Dalemo sa...

Vilka vackra snöklockor! Underbar bild. Samtidigt med beröm till din fina blogg vill jag passa på att glädja alla trädgårdsintresserade med att: Värdet på ditt hus ökar med 13 procent om trädgården är välskött. Jippi! Läs gärna mer i min blogg http://blogg.skanskabyggvaror.se