Trygga lyktor


En viktig del av julen (och hösten) är levande ljus. På sistone har jag blivit rätt nojig med brandrisken och föredrar lyktor. Otäcka händelser i vår närhet som kunde slutat illa fått mig tänka.. och här hemma en stor familj och massa action är det lätt hänt att ingen har koll på ljusen - jag har börjat tillämpa "den som tänder ska även släcka". Var försiktiga ni med - speciellt värmeljus kan överraska och brusa upp med höga lågor.
Trygg juletid,
Minna :)

15 kommentarer:

Karin A sa...

Jag känner ungefär som du! Ljus är otroligt viktigt, stämningsfullt och vacker men det gäller att ha respekt för elden. :) Tack för tipset om att förkväll finns på nätet. Kul att se inslaget med dig! Jag ser fram emot boken... :)

Ha en riktigt fin jul! Kram Karin

Ljuva Lantliv sa...

Hej, älskar dina vackra bilder. Blir lika inspirerad varje gång jag tittar in. Boken kommer att stå överst på min önskelista av nya härliga böcker. Önskar dig en God Jul! Kram Anna

Dona blogg sa...

Tack för allra raraste hälsningen hos mig! Det värmer långt in i hjärteroten :)

Njut julen, vännen!

C. Tvillingmamma sa...

Viktig påminnelse! TACK!

♥ Fyra årstider sa...

Tittar in och önskar dig God Jul. Ljuvlig bild.
Kram Lotta

Anonym sa...

köpte en jättefin brandsläckare på rusta, vit såklart!! ;-) håller med dig, man har råkat ut för ett o annat, bäst att va på säkra sidan.

Ha en God jul, en brandfri!

Théa & Linnéa sa...

Ja, jag har blivit mer och mer nojig efter alla händelser man hör talas om. Samtidigt som jag älskar att ha levande ljus i alla dess former. Med måtta och eftertanke!
Tänkte hälsa God Jul
/Karin

Personalen Ulriksdal sa...

Det skriver vi på Ulriksdal under på! Vi har själva personlig erfarenhet av vad en stor brand kan innebära. Materiella ting kan ersättas men inte människoliv.

Stort tack för ditt förra inlägg Minna, det är verkligen kul att få se sina bilder på "annat håll"!

Hoppas vi ses snart igen!

God Jul och Gott Nytt År önskar jag och mina kollegor på Slottsträdgården Ulriksdal dig Minna!!


/Annakarin

Fridas gård sa...

En riktigt God Jul till dig och de dina, Minna!! "Såg" dig som hastigast häromkvällen i Förkväll - kul med Stockholmstripp!!
kram Therese

Nordingården sa...

TACK!! Och GOD JUL önskar jag den raraste och duktigaste Minna! Tack för ljuvliga bilder och härlig inspiration, må du alltid blogga!!!

Ha en skön jul med din familj önskar vi på Nordingården.

Randi sa...

Det är lika mysigt att få komma in här. Dina bilder är alltid så stämningsfulla!
Håller med dig beträffande brandrisken. Men hos oss var det sotaren, som anlade branden. Så visst har jag blivit nojjig nu, men sotaren kommer inte tillbaka. Istället har vi numera ett seriöst företag, som sköter våra skorstenar. Jag får fortfarande nojjan av lukten från brasan, men tvingar mig att fortsätta som vanligt. Det blir nog bättre när renoveringen avslutas.
Önskar dig och din familj en riktigt skön och god jul!
Stor kram
Randi

Karna sa...

Jeg vil ønske deg og din familie en Riktig God Jul Minna, har pyntet med de gamle notearkene i år igjen, og tenker på deg...Kos deg!

Anonym sa...

Hej hej... vill bara önska dig en alldeles underbar jul & ett riktigt gott nytt år! Kram kram.

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

FLORISTERIA LA PLAZA sa...

me encantan las cosas que tienes en tu blog.
Feliz 2010