Svar

I mitt förra inlägg efterlyste jag frågor som ni gått och grunnat på. Här kommer svaren:
Äpplekart krans
Anita från Hjerterommet undrar hur jag gjorde kransen i bilden till vänster. Såhär går det till:
Plocka ett gäng äpplekart, trä dem på grovt ståltråd, forma till ett hjärta, snurra ihop ändbitarna längst ned, göm dem eventuellt genom att böja dem inåt eller låt ändbitarna vara så länga att du kan stoppa hela härligheten i kruka (med jord eller oasis) Se bild till höger.
Jeanette Hus undrar hur man gör ett hjärta av halm (som man sedan täcker över med mossa). Har tyvärr ingen bild men såhär ungefär: Gör först en korv av halm, linda en bit med ca 7 cd med ståltråd, lägg en korv av halm vid sidan och linda ihop de två korvarna med ett par varv ståltråd och jobba dig uppåt så att du får fram hjärtats två "öron". Därefter linda neråt, fyll på med halm vid behov. Usch, undrar om ni fattar ngt. Försöker att visa en bild senare.

Hannas Form och Lilla huset på prärien undrar om min utbildning. Grundskola och gymnasium i Finland, sedan fil kand från Lunds Universitet, media och kommunikation som mitt huvudämne.
Foto: autodidakt (självlärd som det så fint heter)
Blommor: Ingvar Stradhs prova på florist utbildning(1 vecka), Medborgarskolans kvällskurs "Pyssla med blommor" med duktiga Anita Nyberg som lärare.

Hanna undrar också hur jag får till ramarna som i bilden här. Jag har Photoshop Elements och där under create /artwork finns det en menu där ett av alternativen heter "Frames". Sen är det bara att välja :)
Jenny undrar vidare om jag använder Photoshop och svaret är nej. Tyvärr. Men vill. Och ska.
Helena vill veta om jag ska ha kurser. Åter nej. Tyvärr. Tiden räcker bara inte till just nu.
Ja, det tror jag var allt. Fråga gärna mera. Här kan du läsa lite kuriosa saker, bl några av mina tidigare jobb.
.
Höstkram,
Minna :)

4 kommentarer:

Skatan sa...

Hej Minna!

Kul att läsa om din utbildning. Skadad som man är i utbildningssvängen ;-) Allt väl idag? Här stormar härliga höststormar och solen skiner. Sämre kan man ha det! Jag har varit och rivit röd stjärnmossa nu i helgen för att eventuellt få till en krans framåt. Jag tänker alltid på dig när jag håller på med någonting sådant...du inspirerar alltid en novis att själv prova på!

Sköt om dig.

Anna

donna sa...

Thank you for sharing these inside tips with us! I Love it when artisans share their tips and secrets!
As always...your blog warms my heart...dj

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Så hyggelig at du deler din utdannelse med deg.... men du beviser at det er ikke allting man kan lære på skolen.
Jeg er stadig innom og beundrer din fine bolgg og vakre bilder.
Klem...Ellen

Pysslan sa...

Hej!
En verklig inspirationskälla! Här har du ännu en autodidakt skånsk pysslare. Jag har just startat en blogg i dagarna, där jag också hoppas på att kunna ge lite idéer o där har jag länkat hit, så att ännu flera kan njuta av dina fantastiska skapelser.
Tyvärr fick jag inte med bilden i länken och jag är inte säker på att det går i just min blogg... för det tar ett tag innan jag kommer att känna till alla finesser.
Ville bara hälsa och tacka för all inspiration du ger! = )

Kram,
Pysslan
http://pysslan.blogghavet.com/