HortensiaHortensia är absolut toppenmaterial just nu. Stort plus för den vackra blomman är att den torkar så fint...det känns kul att göra dekorationer med den när man vet att de håller mer än ett par dagar. Klart ändrar även hortensian färg när den vissnar, men blomsterbladen håller sin form och det gillar vi!

Här har jag gjort en lång girlang (gjord på vindseltråd grundad med spansk mossa, se bild) som jag fäste (skruvade ihop änderna av ståltråden som girlangen är gjord på, inget lim eller motsvarande) på ett lock av en gammal kastrull.


Locket placerade jag på en fot med böjda ben och på locket satte jag en rostig tårtfat som jag hittat på nån loppis tusen år sen. Det hela växte fram allteftersom, grejen med mig är att man vet sällan hur slutresultatet blir... saker liksom växer och utvecklas under arbetets gång. Locket kan man ju använda på många andra sätt också, som serveringsfat t ex.


På tårtfatet ville jag ha ngt fint, och det blev en liten mossboll (mossa alltigenom, ståltråd håller bollen ihop, silvertråd ger fin yta) med en enkel dekoration för att liva upp den lite. Resten är bara rekvisita (vindruvor från växthuset, penseer fr gårdsplanen).

  • Material:
  • Hortensia
  • Buxbom
  • Almkottar
  • Fläderbär
  • Spansk mossa
  • Grön mossa
  • Brudslöja

Flera hortensiakreationer är på gång; bl a en flaskdekoration samt ett hortensiatorn. Måste smida medans man kan : )))

Kramar från blomsterdimman!
Minna : )

15 kommentarer:

karin a sa...

Jisses Minna, du får det att låta så enkelt! ;) Lika inspirerande och vackert som vanligt. Jag har varit och köpt kransmaterial idag och i helgen ska jag hinna med och göra lite roliga grejor är det tänkt. Tack för tips om hortensia. Det ska jag testa! Ha en fin helg! Kram!

annmarie wikman sa...

Härligt med blomster, jobbar som trädgårdsmästare och älskar allt som växer. Din sida är speciell, lag länkar till den om det är OK. Välkommen till mig jag är ny i bloggvärlden och ser mig omkring.
jag återkommer!
Annmarie

moderncountry sa...

ÅÅ!! Der har jeg den!!! Ja, jeg mener kransen jeg har ventet på!! Den er helt perfekt for meg! Tusen takk Minna, ja nå skal jeg kjøpe inn det jeg trenger i kveld og lage meg min egen. Takk også for at du skrev opp materialene. Tenk at man kan bli så glad, big smile (",)

Anonym sa...

Men snälla du! Hur fantastiskt duktig är du?! Jag blir nästan gråtfärdig, så vackra krasar och buketter har du gjort!! Vill också kunna trolla...

MVH Hanna

Anna sa...

Jag blir stum! Du är så otroligt duktig! Allt du gör känns så annorlunda och nytt!

Lime sa...

Du slutar aldrig att förvånas! Jisses va vackert! Det är som ögongodis att titta på dina vackra bilder. Jätteroligt att du delar med dig. Du är sååå duktig :-)

Min Skattkammare sa...

Hej!
Jag tror baske mig aldrig jag sett nån göra såna gediget vackra arrangemang!
Nu länkar jag till dig vare sig du vill eller inte...hi hi!
....visst är det väl OK.....?
Kicki

purple sa...

Åh så fint, önskar jag kunde göra såna vackra arrangemang!

Lina sa...

Oh så vackert! Du är fantastiskt duktig!! Och så duktig på att visa!!

kristin sa...

Je continue et je persiste : tes décors sont un enchantement !

Metteflette sa...

Åh, så fantastisk vakkert!!! Hortensia er nydelig. Har du noen gode tips på hvordan man best tørker Hortensiaen? Gratulerer så mye med babyen!!!!

Nanounette sa...

It's very nice! so lovely!

Nath sa...

J'aime beaucoup tes compositions florales !
Bises Nath !

Viccha sa...

Your arrangements with fruis and flowers are very poetic...

Anonym sa...

Although I don't speak Swedish, it is a real pleasure to surf your blog - I have bought mesh wire yesterday and want to tinker a wire bell jar!