Ingen påsk utan vaktelägg


De finaste och sötaste äggen till påskdekorationer är utan tvekan vakteläggen, enligt mig alltså. De är små och behändiga och passar lika bra till kransar (limmas fast med limpistol) eller som inslag i dekorationer. Här har jag lagt dem i en riktig fågelbo som jag hittade i växthuset. Fågelbon tillverkar du annars av björkkvistar och gräs (eventuellt lite spoltråd för att hålla det hela ihop, se bilden längst ned).

En fin påskdekoration gör du enkelt på en fat med fot (nyinköpt idag från Lavenderfields, rätt så ny butik i Lund) med en fågelbo med några vaktelägg i. Hade dessutom några fasanfjädrar som jag toppade hela härligheten med. Ibland är det så befriande med dekorationer som inte behöver vattnas : )


Fågelbon nedan gjorde jag och dottern några år sedan till hennes fröknar som påskpresenter. Murgröna med sina härliga gröna blad gav lite färg och liv åt dem. Jag tror att vi avslutade dessa med lite ståltråd för att de skulle hålla bättre. På den tiden hade jag inte upptäckt vakteläggen utan det fick bli påskgodis (och i de allre första versionerna använde jag små runda stenar).




De söta äggen är inte alltid de lättaste att hitta. Just nu kommer jag faktiskt inte på en endaste butik som har dem. Någon som vet - Panduro kanske? De flesta butiker brukar ha plastiga pch pappriga varianter. Återkommer om jag få nys om försäljningsställen, mina kommer från en grossist i Malmö.

Inspirerande påskpyssel till er alla!
Minna : )