Syjunta rules!

Jag älskar när folk är gammaldags och håller fast i sina syjuntatraditioner. Jag är också med i en junta, fast just för tillfället bor alla utspridda och senast sågs vi i våras. Och sy det gör vi inte, men det har väl aldrig varit huvudtemat heller. Myset, pratet och samvaron är det viktiga. Vad man pysslar med spelar mindre roll. Kom tänka på det för jag hade en härlig syjuntagrupp på kurs igår.


Vi gjorde kransar och band buketter av tulpaner. I min verkstad görs allt från grunden, t o m halmstommarna. Det blir mycket pyssel, men ju fler olika saker och tekniker man prövar desto lättare är det att börja variera sig och experimentera själv.


Här tips för hyacinter - baka om löken och rötterna i mossa, vira runt silvertråd eller jutegarn, dekorera med pärlor, eller annat du gillar."Kulorna" kan sedan placeras på fat eller som här på ett större arrangemang. Hur det blir med blomningen har jag ingen aning om än, detta är experiment för i år. Men - håller man mossan lite fuktig (spraya eller doppa mediumsnabbt i vatten) så kommer det nog funka finfint.
Massor med tända ljus hör till en Vintervacker -kurs, likaså torkade frukter, nötter och kryddor. Som tilltugg serverades egenhändigt julkryddat leverpastej, olika ostar med fikonmarmelar och pepparkakor, egen julchoklad med tre sorters nötter & russin samt glögg så klart.

Tack flickorna för en underbar afton! Det var en sann nöje att pyssla med er!

Och ni där ute i cybervärlden, vårda era syjuntor!

Kram, Minna

p.s. det där att fotografera och hålla kurs samtidigt går inte riktigt ihop, därav de få bilderna...