Höstkrans


Nu ska vi jobba med nedfallna löv. Jag har nån konstig grej med att inget ska gå till spillo utan ska användas : ) Nu har turen kommit alltså till höstlöven. Visst ser kransen maffig ut, och materialet har ni under fötterna - marsch ut och plocka.


För en krans behövs det en rejäl korg med rena färgstarka löv. Blanda vilt efter smak o tycke. Dessa är från två av våra olika sorters lönnträd; blod- och vanlig lönn.

Sedan är det dags för de vanliga små buketter; gör en liten bukett, vira ståltråd runt och knipsa av tråden. Upprepa ca 25-50 gånger beroende på längden av ståltrådsgrunden (som du böjt till en önskad form o låst) som de små buketterna ska fästas på.

När du är färdig med buketterna är det dags att fästa dem på stommen. Ett tips är att ha två rullar ståltråd, en till buketterna och en till fästjobbet. Det är smidigast i fall du behöver göra fler småbuketter, då behöver du inte klippa av tråden du fäster buketterna med mitt i alltihop.

Idag är det jaktmiddagsdagen, jag jobbar på dukningen... Snacka om flow. Försöker få bra bilder - inte lätt kan jag säga av tidigare erfarenheter.

Lovely lördag ladies!