Torkad frukt

Kära vänner! Ursäkta långa tystnaden. Det har varit minst sagt mycket...Men jag finns åter här o längtar att få rapportera om livet här på landet o i Blomsterverkstan .

Och sen till en viktig sak: Om det är någon som gillar att lägga ned lika mycket tid o åtanke på själva paketen som i innehållet så är det dags att börja planera : ))) Jag är fast i torkade citroner, lime o apelsiner. Hade hela källaren full av frukt på tork, men hittade de stackars skivorna helt mögliga efter regnperioden som satte sina tydliga spår. Var alltså noga med att utrymmet som ni använder till tork är varm o torr. Jag hängde mina skivor på ståltråd för att få plats med mer, men ugnsgaller är också bra. Bara det kommer lugt åt båda sidorna. Vill ni snabba på processen så är ugnen att rekommendera. Mycket lågt värme (50grader) och många timmar...Papper i olika färger, konsistenser o mönster har jag samlat i flera år och de kommer bra till användning när paket ska dekoreras. Likaså snören och spetsar av olika slag.

Det är sommar ute fortfarande och det känns definitivt låååångt till jul, men julälskare som jag kan inte låta bli att drömma bort mig till allt härligt pyssel.

Kram!

10 kommentarer:

Hannele sa...

Inspirerande bilder. Jag som har sparat; gammalt porslin för mosaik, spetsar för tavlor, papper o snören för paket... men familjen börjar tröttna på mej. :)

Karna sa...

Så koselig, det skal jeg gjøre! Er jo så koselig med fint innpakkede pakker, og der ikke så lenge til jul, det går fort....

Julie sa...

Å så fin paketen blir. Och ja, jag drømmer meg også bort litt i julepysslande, det er ju så mysigt : )

lina sa...

Härligt att ha dig tillbaka!=) Jag gjorde ett litet paket till min mamma som jag tänkte visa, men det var inte så fint som ditt....

Paula sa...

Å va sugen jag blir på julpyssel! Vilka fina snören du har! Som etiketter på klapparna kan man ha pepparkakor som man spritsar namnen på. Lite skört, men trevligt!

Minna sa...

Hannele: ja, jag vet : ) Har också fått kommentarer om mitt hamsterbeteende, jag har små gömmor överallt.
Karna: Ja, det går fort. Julen är bara en blinkning bort.
Julie: Hoppas att få se massa bilder på ditt julpyssel!!!
Lina: Härligt att vara tillbaka. Fast det är fortfaradne mycket... Vadå trams, man kan inte jämföra vackert - alla gillar vi olika saker. Fram med dina alster!!! : )))
Paula: Åå, pepparkakor, känner doften redan. Tack för tipset!

Hulda sa...

Det var en god idè til innpakning. Hvis du ser inn på min blogg har jeg skrevet noe om julepynt. Har oppfordret alle bloggere til å dele julepyntideer med hveradre. Stikk innom så kan du lese mer!

Minna sa...

Hulda: Ja tack! Älskar att se vad andra har gjort...

Minne sa...

Kul att du är tillbaka. Har saknat dina inlägg som alltid är så trevliga. Mina barn har alltid retat mig när jag sparat vackert papper som varit runt paket. Skönt att höra att fler gör så ;) Vackert paket du gjort.

Anonym sa...

Blir citronerna sådär mörka i färgen när de torkar?