Sofieros bästa

Det bästa på Sofiero i år (mitt första besök) enligt mig finns förevigat nedanför.

Först ut är en dansk butik Butik Sophie. De hade en alldeles underbar hörna med de vackraste sakerna från Belgien och Frankrike. Butiken har funnits i tio (!) år. Billigt var det ju inte, men vackert som bara den.



Jag älskar lite annorlunda, oväntade saker och denna dukning mitt i skogen var förtrollande. Bilden ger inte rättvisa för härligheten, lyckades inte riktigt fånga skogskänslan. Men bara tanken att själv få bjuda på middag i en sådan miljö ger mig gåshud.



Handgjort tvål (kvinnan som tillverkar dem var naturligtvis dansk också). Jag spenderade en förmögenhet på handgjort tvål i London för några år sen, men har inte ångrat det en sekund. Doften i vårt badrum är ...hur ska jag säga... ren, frisk, upppiggande... alldeles ljuvlig. Tvålarna är min dyrbarhet och ingen får använda dem, bara titta : ))).

Jag vill lära mig att göra tvål själv. Finns det ngn som kan eller har åtminstone provat? Alla tips är välkomna.



Lyckades nästan bli ägare till en "bikupa", den flätade bruna saken på bilden nedan. De användes som dekoration i en av butikerna, och var egentligen inte till salu. Tanten i kassan skulle ta reda på priset, men det hann hon aldrig - mässan var mer än välbesökt. Men sådana ska jag ha. Mm, jag kan riktigt se dem i mina rabatter, finfint. Nu är bara frågan om jag ska få tummarna loss och anmäla mig till en pilflätningskurs. Har flätat lite, men upptäckt att det är inte alldeles enkelt...så lite mer kött på benen behövs.



En till dukning. Så läcker. Det gröna är vinblad och vindruvor. Porslinet är handgjort keramik.



Och sist, men absolut inte minst, har vi miniatyr växthus. Jag hade kunnat se på dem hur länge som helst. Helt otroliga. Jag gillar dockhus också. Kan hända att det blir min pensionärshobby...



Visst ser det riktigt ut...



Mer om Trädgårdsfesten så kan ni läsa här. Men helst ska ni åka dit. Supervackert och inspirerande!